header-image

Kroppkakor på Södermalm 22 januari 2017

Restaurang Kvarnen

Det var länge sedan vi sågs, vi fyra unga män. Arbete, resor och kvinnor har gjort det svårt att ses. Denna lördagkväll strålade vi dock samman på klassiska restaurang Kvarnen på Södermalm i Stockholm. Det var just här som mitt äventyr i Stockholm började för tolv år sedan. Mycket var fortfarande sig likt.

Borden blev snabbt fullsatta av sällskap i medelåldern och tillskillnad från  andra restauranger var det lätt att föra samtal utan att bli hes. Kroppkakor med  svampfyllning med tillbehör blev mitt lyckade val. De var omsorgsfullt tillagade, lingonens syrlighet bröt fint av mot kroppkakornas och det smälta smörets sälta och kontextur.

Nöjda och belåtna över Restaurang Kvarnen och samtalen som kretsade alltifrån flyktinginvandringen och Sveriges utmaningar till mer angenäma samtalsämnen som skidresor och familjeliv kom vi överens om att det inte ska dröja lika länge tills vi ses nästa gång igen.

http://www.kvarnen.com/index.php/se/

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *